Artık İtalya’da Sanal Para Birimleri ve Dijital Cüzdan Hizmetleri Sağlayıcısı Olarak Kayıtlıyız

Sanal para birimi ve dijital cüzdan hizmetleri sağlayıcısı olarak İtalya’daki Organismo Agenti e Mediatori’den (OAM) kayıt ve düzenleyici onayı aldığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.

Bu kayıt, BitMEX’in yerel düzenlemelere uygun olarak İtalyan müşterilere bir dizi spot ticaret ürünleri ve hizmetleri sunmasına izin verir. OAM sicili, kara para aklama ve mali kontroller açısından işlerin yürütülmesini izleme işlevine sahiptir. İtalyan kullanıcılara hizmet sağlayan kripto para birimi ve dijital cüzdan hizmet sağlayıcılarına, OAM tarafından tutulan kaydın özel bir bölümüne zorunlu kayıt gereksinimi getiren Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın (MEF) yeni bir Kararnamesi’ni takip ederek İtalya’da faaliyet gösterecek.

Bu, BitMEX’in kullanıcılarını ve kripto endüstrisini korumak için tasarlanmış düzenleyici standartları desteklemek için ilgili kurumlarla işbirliğine olan bağlılığını vurgulamaktadır.

“Bu, dünyanın dört bir yanındaki kilit yargı bölgelerinde düzenlenmeye ve İtalyan kara para aklamayla mücadele düzenleyici gereksinimlerine uygun olarak faaliyet gösterdiğimizi doğrulamaya çalıştığımız için regülasyon yolculuğumuzda önemli bir adımdır. Attığımız bu adımlar, aynı zamanda kullanıcılara ve kripto şirketlerine operasyonlarımızda güven ve şeffaflık sağlayan net bir düzenleyici çerçeveye sahip olmanın önemini yansıtmaktadır.”

BitMEX CEO’su Alexander Höptner. 

İtalya’daki bu OAM kaydı, Avrupa’daki genişlememizde ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil ediyor ve  İsviçre’de FINMA tarafından resmen tanınmış olan ve kendi kendini düzenleyen ( SRO)  bir kuruluş olan İsviçre Finansal Hizmetler Birliği’nden (VQF) aracılık hizmetimiz BitMEX Link’i işleten kuruluş olan BXM Link AG’nin son üyelik onayını takip ediyor. 

BitMEX, dünyanın dört bir yanındaki kilit yetki alanlarında düzenlenme çabalarına devam edecek.

En son güncellemelerimizden ilk siz haberdar olmak için Discord, Telegram ve Twitter üzerinden bizimle bağlantı kurabilirsiniz. Ayrıca blogumuzu düzenli olarak kontrol etmenizi öneririz.

Bu arada, herhangi bir sorunuz varsa lütfen Destek ile iletişime geçin.